Hopp til innhold

VERKTØYKASSE FOR BÆREKRAFT

🌎  Vi står midt i enorme klimautfordringer!

  • Det kastes mer enn mer enn 400 000 tonn spiselig mat i Norge hvert år
  • Matsystemer står for 1/3 av klimautslippene globalt
  • Vi kaster 500 000 tonn med plast hvert år og det meste av plasten brukes til emballasje
  • Sesongene blir kortere, klima hardere og det blir mer utfordrende å produsere mat
  • Dårlig kosthold er den viktigste risikofaktoren for sykdom og tidlig død, i verden og i Norge
  • Kravene øker og matbransjen henger etter
  • Forbrukerne blir mer bevisste og krever mer

For å bistå våre medlemmer i bærekraftsutfordringene har vi utviklet en verktøykasse for bærekraft


Ingen kan gjøre alt
– men alle kan gjøre noe

Verktøykassen for bærekraft er utviklet for lokale mat- og drikkeprodusenter i Smak fra vest og for restauranter i Smak av kysten.

Vi skal tilby medlemmene verktøy og kunnskap som skaper bærekraftig utvikling, omsetning og lønnsomhet gjennom tydelige tiltak. Nå skal vi gå fra plan til handling.

Vi har samlet nyttig og inspirerende informasjon som skal bidra til at din bedrift kan jobbe mer bærekraftig
– strukturert og målrettet innen følgende områder:

  1. Optimalisering av emballasje – bidrar til å nå bærekraftsmål 12
  2. Reduksjon av matsvinn – bidrar til å nå bærekraftsmål 14, 15 og 17
  3. Spre matglede – bidrar til å nå bærekraftsmål 3
  4. Styrke lokalsamfunn – bidrar til å nå bærekraftsmål 8 og 11

FNs BÆREKRAFTSMÅL

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.


Her er de 17 bærekraftsmålene beskrevet: 17 bærekraftsmål