Hopp til innhold

Under Bergen Matfestival 2024 ble Årets bærekraftspris tildelt Lygre Livsgard!

Juryen fremhevet at vinneren av årets bærekraftpris jobber med trippel bunnlinje og tar alle elementene i bærekraftbegrepet alvorlig: Mennesker, Miljø og økonomi.

Virksomheten har jobbet med miljøvennlig drift og hatt økologisk godkjenning i flere tiår. Den økonomiske driften er god, overskuddet investeres i virksomheten og nå har de behov for flere hender i arbeid.

Denne virksomheten anstrenger seg for å drive bærekraftig på en måte som imponerer. Kompost blir til gjødsel, kjøretøy er bygget om for å gå på brukt frityrolje og om kort tid får de strøm fra eget kraftverk.

I tillegg står sosial bærekraft høyt hos årets prisvinner. Ikke bare skaper virksomheten arbeidsplasser, de tar også ansvar for å spre kunnskap om landbruk til norsk ungdom.