Matarena har inngått en sentral samarbeidsavtale med Matvett gjennom satsningen KuttMatsvinn Servering, for å hjelpe våre medlemmer med matsvinnarbeidet.
• Matvett er mat- og serveringsbransjens eget selskap for å forebygge og redusere matsvinn i Norge.
• Matvett tilrettelegger for at virksomheter skal halvere matsvinnet innen 2030, i tråd med FNs bærekraftsmål og «Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn», som er Norges overordnede rammeverk på matsvinn.
• Dette gjør de blant annet via verktøy, veiledning og støtte innenfor områdene kartlegging av matsvinn, kompetansebygging, formidling til gjester og inspirasjon til smartere menyer.
Smak av kysten og Smak fra vest medlemmer kan bli med i Matvett uten kostnad:
Avtalen vi har inngått med Matvett innebærer at våre medlemmer kan bli med uten kostnad, men fordrer at dere signerer en egen avtale med Matvett. Nedenfor ser dere mer informasjon om samarbeidet og hvilke forpliktelser og muligheter samarbeidet inneholder.
Reduksjon av matsvinn har stor effekt på klima, miljø og lønnsomhet
I KuttMatsvinn Servering 2017-2020 oppnådde deltakerne, som representerer over 2500 serveringssteder, en matsvinnreduksjon på 15 prosent eller 390 tonn, noe som tilsvarer 24 millioner kroner og 1400 tonn CO2-ekvivalenter. Matvett fortsetter arbeidet med serveringsbransjen mot 2030 og har inngått intensjonsavtaler med sentrale aktører og innkjøpskjeder i bransjen.
Se hvor mye et middels stort hotell oppnådde ved å redusere matsvinnet sitt med 34 % på ett år:
– Reddet 7,4 tonn mat fra å bli kastet
– Reduserte CO2-utslipp tilsvarende 6 turer rundt jordens omkrets i bil
– Reddet mat til 370 000 kroner
Forpliktelser og muligheter i “KuttMatsvinn Servering”
– Årlig rapportering om matsvinn
– Veiledning og oppdatert verktøykasse
– Felles kampanjer og markedsføring
– Praktiske tips og tiltak for å redusere matsvinn
Forpliktelsene for medlemmene består i å rapportere årlig matsvinn og gjennomførte tiltak til NORSUS og dedikere ressurser til å gjennomføre målinger og iverksette tiltak. Dette samarbeidet gir dere muligheten til å bidra til en bærekraftig fremtid samtidig som dere forbedrer lønnsomheten.
Ta gjerne kontakt med MATVETT for en nærmere prat hvis dere vil vite mer om “KuttMatsvinn Servering” og signere avtalen.
Marie Kleppe
Prosjektkoordinator
Matvett AS
Postboks 5469 Majorstuen
0305 Oslo
Mobil: 47356011
Instagram
matvett.no