Det kastes mer enn mer enn 400 000 tonn spiselig mat i Norge hvert år
Matsystemer står for 1/3 av klimautslippene globalt
Vi kaster 500 000 tonn med plast hvert år og det meste av plasten brukes til emballasje
Sesongene blir kortere, klima hardere og det blir mer utfordrende å produsere mat
Dårlig kosthold er den viktigste risikofaktoren for sykdom og tidlig død, i verden og i Norge
Kravene øker og matbransjen henger etter
Forbrukerne blir mer bevisste og krever mer
For å bistå våre medlemmer i bærekraftsutfordringene har vi utviklet en verktøykasse for bærekraft
Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre noe
Verktøykassen for bærekraft er utviklet for lokale mat- og drikkeprodusenter i Smak fra vest og for restauranter i Smak av kysten.
Vi skal tilby medlemmene verktøy og kunnskap som skaper bærekraftig utvikling, omsetning og lønnsomhet gjennom tydelige tiltak. Nå skal vi gå fra plan til handling.
Vi har samlet nyttig og inspirerende informasjon som skal bidra til at din bedrift kan jobbe mer bærekraftig – strukturert og målrettet innen følgende områder: